Зеленський обговорив із спецпосланцем Папи Римського українську формулу миру

Зеленський обговорив із спецпосланцем Папи Римського українську формулу миру

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі під час зустрічі обговорили ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію у межах реалізації формули миру. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента

Зеленський наголосив, що Росія й далі скоює жахливі воєнні злочини проти України, останнім з яких став підрив дамби Каховської ГЕС.

«Цей злочин несе величезні загрози й матиме страшні наслідки для життя людей та екології», – зазначив Президент.

Глава держави акцентував, що припинення вогню й замороження конфлікту не приведе до встановлення миру.

«Ворог скористається паузою для нарощування спроможностей і подальшого наступу, для нової хвилі злочинів і терору. Росія має вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Єрмак обговорив із Салліваном реалізацію української формули миру

Президент України акцентував, що лише об’єднання зусиль, дипломатична ізоляція й тиск на Росію здатні вплинути на агресора й принести справедливий мир на українську землю.

Зеленський і кардинал Дзуппі детально обговорили імплементацію української формули миру й необхідність залучення до участі в Глобальному саміті миру якнайширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня.

Глава держави закликав Святий Престол зробити свій внесок в імплементацію українського мирного плану. «Ми вітаємо готовність інших держав і партнерів у пошуку шляхів до миру, але, оскільки війна триває на території України, алгоритм досягнення миру може бути лише українським», - підкреслив Зеленський.

Президент зазначив, що Святий Престол міг би зробити дієвий внесок у питаннях звільнення українських полонених, повернення депортованих дітей і відновлення справедливості.

Відео: Офіційний канал Володимира Зеленського

Читайте також: США зосереджені на реалізації української Формули миру – Білий дім

Зі свого боку кардинал висловив солідарність Папи Франциска з українським народом і запевнив у готовності Святого Престолу долучитися до пошуку шляхів реалізації зазначених гуманітарних ініціатив.

Кардинал Дзуппі передав Зеленському лист від Папи Римського Франциска.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний посланець Папи Римського Франциска побував з візитом у Бучі на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-