Постійна рада ОБСЄ проведе спецзасідання через підрив Каховської ГЕС

Постійна рада ОБСЄ проведе спецзасідання через підрив Каховської ГЕС

Укрінформ
Постійна рада ОБСЄ у вівторок проведе спеціальне засідання щодо підриву Росією Каховської ГЕС.

Про це Укрінформу повідомили у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

"Сьогодні після обіду на термінове звернення української делегації головування Північної Македонії в ОБСЄ проведе спеціальне засідання Постійної ради у зв’язку з підривом Росією Каховської дамби. Ми дякуємо колегам Північної Македонії за безпрецедентно швидке реагування на цей терористичний акт Росії" - повідомили у дипмісії.

Як повідомлялось, російські війська здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Через підрив водосховища є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. У місті вже знеструмлено майже 12 тисяч споживачів (р-н «Острів»), можливі проблеми з водопостачанням. Наразі розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Читайте також: Шольц про підрив Каховської ГЕС: Це вписується, як Путін веде війну

Президент Володимир Зеленськийскликав екстрене засідання РНБО. Він наголосив, що підрив дамби Каховської ГЕС лише підтверджує, що росіян треба вигнати з кожного куточка української землі.

Підрив російськими військами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції, проте ситуація контрольована. Як заявили в "Енергатомі", внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином, що спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-