ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку понад три роти противника

ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку понад три роти противника

Укрінформ
Втрати ворога вбитими та пораненими на Таврійському напрямку складають більш як три роти, знищено та пошкоджено 55 одиниць ворожого озброєння та військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

“Після ситуації у Бахмуті і довкола нього Мар’їнка залишається гарячою пульсуючою точкою номер два. Вкотре підтверджується, що противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської області. Минулої доби відбулося понад 40 бойових зіткнень. В операційній зони Сил оборони Таврійського напрямку противник продовжує ведення наступальних дій на Андріївському напрямку, веде активну оборону на Запоріжжі, а саме на Новопавлівському та Оріхівському напрямках. Тут ворог в очікуванні нашого наступу. Основні зусилля спрямовує на підтримку своїх підрозділів у постійній бойовій готовності, продовжує фортифікаційне обладнання своїх рубежів та позицій, встановлює мінно-вибухові загородження”, - повідомив речник.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Він додав, що за минулу добу на Таврійському напрямку ворог обстріляв українські позиції на Запоріжжі 122 рази, на Донеччині - 275 разів.

На Донеччині противник вів штурмові дії з наміром захопити опорні пункти першого ешелону. Застосовуючи танки, РСЗВ та ствольну артилерію, ворог обстрілював позиції наших підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для коригування вогню артилерії противник використовує безпілотники, один з яких вночі був знищений.

Читайте також: ППО збила над Дніпропетровщиною два дрони-камікадзе і крилату ракету

За словами речника, у цілому захисники Таврійського напрямку впевнено тримають оборону, підрозділи ракетних військ та артилерії впродовж доби виконали понад 1440 вогневих завдань. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше.

“Втрати ворога вбитими та пораненими на Таврійському напрямку складають більше 3 рот. Також знищено та пошкоджено 55 одиниць ворожої ОВТ. Цієї ночі знищено 6 танків, БТР, ББМ”, - повідомив речник.

За його словами, на Авдіївському напрямку ворог здійснив невдалу спробу наступу на місто Авдіївка, а також на прилеглі Сєвєрне та Невельське.

Читайте також: ППО знищила 35 із 35 крилатих ракет ворога

На Мар'їнському напрямку Сили оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка. Орієнтовні втрати загарбників за минулу добу лише на цьому напрямку склали близько 70 вбитими та більше 100 пораненими. Знищено 17 одиниць ворожої техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 6 червня 2023 року ліквідували близько 211 тисяч 150 російських загарбників, і ще 800 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-