Росіяни підірвали Каховську ГЕС, щоб ускладнити український наступ - розвідка

Росіяни підірвали Каховську ГЕС, щоб ускладнити український наступ - розвідка

Укрінформ
Ворог підірвав Каховську ГЕС, щоб ускладнити український наступ.

Про це йдеться уповідомленні Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

"Цей терористичний акт є ознакою паніки путінського режиму та намаганням ускладнити дії українських Сил безпеки та оборони. Він стане вагомим доказом на міжнародному трибуналі, який, безсумнівно, очікує на кожного причетного до здійснення воєнних злочинів на території України", – зазначили у ГУР.

У розвідці уточнили, що підрив стався 6 червня близько 2:30 ночі.

У ГУР також нагадали, що цей злочин посилює загрозу ядерної катастрофи, оскільки наповнюваність ставків-охолоджувачів Запорізької атомної електростанції залежить від рівня води в Дніпрі.

Підрив Каховської ГЕС створив смертельну небезпеку для українських громадян у населених пунктах по обидва береги Дніпра нижче Каховського водосховища.

"Це беззаперечний акт екоциду та очевидний воєнний злочин, вплив якого виходить далеко за межі України і зачіпає екосистему всього Чорноморського регіону", – наголошують у ГУР.

У розвідці нагадали, що повідомляли про проведення основних робіт із замінування одразу після захоплення Каховської ГЕС.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття - Кулеба

У квітні минулого року було додатково заміновано шлюзи та опори, а на самій греблі було встановлено тентовані вантажівки з вибухівкою.

Раніше в Офісі генпрокурора повідомили, що за фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-