Глава МЗС Британії: Найкоротший шлях до миру - це виведення військ РФ з України

Глава МЗС Британії: Найкоротший шлях до миру - це виведення військ РФ з України

Укрінформ
Державний секретар у закордонних справах, справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Джеймс Клеверлі вважає, що найкоротший шлях до миру – це виведення російських військ з території України.

Про це він заявив на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

«Найшвидший, найкоротший шлях до миру – це виведення російських, путінських військ з території України і з території Криму. Поки він цього не робить, то найкращий шлях – це, безумовно, продовження оборони своєї території. Ми будемо продовжувати допомагати Україні, зокрема і на міжнародних платформах», - сказав Клеверлі, зауваживши, що говорив з українським колегою про те, як краще завершити цю війну.

Він наголосив, що мова йде не лише про оборону України, а про оборону глобальної безпекової структури, яка захищає економіку, стабільність.

На переконання глави МЗС Британії, Путін має усвідомити, що він намагався захопити Київ і не спромігся цього зробити, як не спромігся анексувати південні та східні області України чи ключові міста в центральній частині України.

Міністр зазначив, що російський лідер тепер має розуміти, що відсутність досягнень, а також негативна і незначна ефективність його військових вказує на те, що не може бути військового рішення цієї війни. «Він має зрозуміти, що єдина можливість для нього щодо подальших дій – це виведення своїх військ», - наголосив він.

Читайте також: Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії збройну підтримку України та інтеграцію в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із Клеверлі підготовку до саміту НАТО, реалізацію формули миру та відбудову України.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-