НАТО розширить штаб-квартиру у зв’язку зі вступом Фінляндії

НАТО розширить штаб-квартиру у зв’язку зі вступом Фінляндії

Укрінформ
НАТО обговорює питання збільшення власної штаб-квартири у Брюсселі та реорганізацію офісних приміщень у зв'язку зі вступом до Північноатлантичного Альянсу Фінляндії та з огляду на подальше розширення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

За словами чотирьох дипломатів НАТО, які поговорили з Euractiv на умовах анонімності, будівля Альянсу в Брюсселі, відкрита у 2018 році, стає занадто малою для розміщення делегацій майбутніх членів НАТО.

«Перехід Фінляндії до штаб-квартири НАТО буде завершено впродовж найближчих тижнів та місяців», — підтвердив один посадовець НАТО, додавши, що це також стосуватиметься Швеції, «щойно вона приєднається до НАТО, як повноправний член».

Читайте також: Польща хоче постійної присутності військ НАТО на своїй території - Моравецький

Але проблема у тому, що жодна з цих делегацій не поміститься в існуючій будівлі.

На сьогодні делегації Фінляндії, Швеції та інших країн-партнерів розміщені в колишній штаб-квартирі НАТО – старому комплексі, збудованому за часів "холодної війни", на бульварі Леопольда III.

Оскільки дипломати та офіційні особи НАТО передбачали розширення альянсу у віддаленому майбутньому, загальна ідея полягала в тому, щоб побудувати додаткове крило в новій штаб-квартирі, коли настане час.

Читайте також: Столтенберг вважає, що Швеція виконала умови та готова для вступу до НАТО

Втім, Фінляндія вже приєдналася до НАТО, Швеція наразі має намір стати членом, а потенційний вступ України та Грузії в найближчому майбутньому не виключений.

Одним з рішень, що розглядає адміністрація Альянсу, є будівництво додаткової будівлі на території військового містечка НАТО, де могли б розміститися міжнародні співробітники та агентства, повідомили двоє дипломатів НАТО. Це було б лише «тимчасове рішення», але швидке розв'язання проблеми для задоволення нагальних потреб.

Фото: EPA-EFE/JOHANNA GERON / POOL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-