Столтенберг вважає, що Швеція виконала умови та готова для вступу до НАТО

Столтенберг вважає, що Швеція виконала умови та готова для вступу до НАТО

Укрінформ
Швеція зробила конкретні кроки, внісши зміни в конституцію, скасувавши ембарго на постачання зброї та посилила співпрацю в боротьбі з тероризмом. Виконавши ці умови, вона готова до вступу в НАТО.

Про це генсек НАТО сказав після зустрічі з президентом Туреччини в Стамбулі, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Швеція зробила значні та конкретні кроки. Вона хоче йти назустріч Туреччині. Це стосується зокрема, зміни конституції Швеції, скасування ембарго на постачання зброї та посилення співпраці в боротьбі з тероризмом, зокрема РПК. Останніми днями набули чинності значні зміни в законі про боротьбу з тероризмом. Таким чином, Швеція виконала свої зобов’язання», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Вступ до НАТО може стати найкращою гарантією безпеки для України, але після війни – Столтенберг

Також в Стамбулі було домовлено про те, що наступне засідання постійного спільного механізму знову відбудеться 12 червня. “Членство в НАТО зробить Швецію сильнішою, а також НАТО і Туреччину. Тому я хотів би якнайшвидшого завершення процесу вступу Швеції до НАТО… Я думаю, що настав час. Як відомо, членом альянсу стала Фінляндія. З іншого боку, Швеція набагато ближча до НАТО», – сказав генсек.

Столтенберг відзначив роль Туреччини у підтримці України, лідерство в рамках Чорноморської зернової ініціативи, а також внесок у миротворчу місію в Косово, зокрема відправку своїх військових.

Читайте також: Столтенберг закликає країни-члени НАТО якнайшвидше збільшити видатки на оборону до 2% ВВП

Як повідомляв Укрінформ, вчора відбулася зустріч Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга та Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Одним із порушених питань стала перспектива набуття Швецією членства в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-