Росії не вдалося виснажити українську ППО атаками «шахедів»  – британська розвідка

Росії не вдалося виснажити українську ППО атаками «шахедів» – британська розвідка

Укрінформ
Російська Федерація запускає велику кількість іранських БПЛА для виснаження української ППО, проте країна-агресор навряд чи досягла у цьому особливого успіху.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Протягом травня цього року Росія запустила понад 300 іранських літальних апаратів серії Shahed (OWA-UAV) проти України, що стало найінтенсивнішим використанням цієї системи озброєння на сьогодні, пишуть британські аналітики.

«Росія, ймовірно, запускає стільки БПЛА, намагаючись змусити Україну випустити запаси цінних передових ракет протиповітряної оборони. Росія навряд чи досягла особливого успіху: Україна нейтралізувала щонайменше 90% дронів Shahed, переважно використовуючи свою старішу та дешевшу зброю протиповітряної оборони та радіоелектронні перешкоди», – вважають в оборонному відомстві.

Експерти додали, що Росія також, ймовірно, намагалася визначити та завдати ударів по українських військах далеко за лінією фронту.

«Однак Росія залишається дуже неефективною у враженні таких динамічних цілей на дальності через недосконалі процеси наведення», – підсумували в розвідці.

Читайте також: Повітряний щит має бути забезпечений усім необхідним на постійній основі – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що в Росії дедалі частіше відбуваються репресії через демонстрацію будь-якої символіки у синьо-жовтих кольорах на тлі війни в України, що підкреслює невпевненість серед російських чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-