Розвідка Британії заявила про невпевненість влади РФ на тлі зростання арештів за синьо-жовту символіку

Розвідка Британії заявила про невпевненість влади РФ на тлі зростання арештів за синьо-жовту символіку

Укрінформ
У Росії дедалі частіше відбуваються репресії через демонстрацію будь-якої символіки у синьо-жовтих кольорах на тлі війни в України, що підкреслює невпевненість серед російських чиновників.

Про це у Твіттері повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, деякі місцеві російські силовики, ймовірно, інтерпретують "драконівське законодавство Росії воєнного часу так, що публічна демонстрація синьо-жовтих предметів є поза законом, оскільки це може свідчити про непомітну підтримку України".

Так, 9 травня працівника будинку для літніх людей було заарештовано за те, що він одягнув на роботу синьо-жовту куртку.

Останніми днями російські війська нацгвардії РФ заарештували 22-річного чоловіка у Волхові поблизу Санкт-Петербурга за демонстрацію синьо-жовтого прапора, який, як з'ясувалося згодом, є прапором власних Повітряно-космічних сил Росії.

Читайте також: Загарбники використовують «націоналізацію» в Криму для пропаганди - Чубаров

"Придушення підкреслює невпевненість серед параноїдального російського офіціозу щодо того, що є і вважається допустимим у дедалі більш тоталітарній системі. Критика арештів пролунала з несподіваного боку - ультранаціоналістичної, провоєнної Ліберально-демократичної партії. Власний брендинг партії містить жовтий колір на синьому тлі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка зазначала, що попри зростання важливості у Бахмуті, повітрянодесантні війська (ПДВ) РФ значно погіршились порівняно зі своїм «елітним» статусом до початку вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-