Росія завела у Бахмут залишки «елітного» десанту – британська розвідка

Росія завела у Бахмут залишки «елітного» десанту – британська розвідка

Укрінформ
Росія перекидає на Бахмутський напрямок для заміни сил ПВК "Вагнер" підрозділи Повітряно-десантних військ, боєздатність яких значно погіршилась після вторгнення в Україну.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Росія продовжила передислокацію регулярних військових частин на Бахмутський напрямок, оскільки штурмовий загін терористичної ПВК «Вагнер» завершив відхід у тил, повідомляють у британській розвідці.

Аналітики зазначають, що російські ПДВ відіграють все більш важливу роль у Бахмуті – наразі у цьому секторі розгорнуті підрозділи 76-ї та 106-ї дивізій та дві додаткові окремі бригади ПДВ.

«ПДВ значно погіршились порівняно зі своїм «елітним» статусом до вторгнення (в Україну – ред.). Однак російські командири, ймовірно, намагалися зберегти деякі з цих все ще відносно боєздатних підрозділів як вільний резерв», – йдеться у зведенні оборонного відомства.

Водночас британські експерти підкреслюють, що вся російська армія, ймовірно, буде менш гнучкою у реагуванні на оперативні виклики, оскільки командування РФ було змушене розгорнути ПДВ для утримання лінії фронту в Бахмуті.

Читайте також: Сирський відвідав позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що через атаки на Бєлгородську область з боку російських партизанських загонів командування РФ стоїть перед дилемою – зміцнити оборону на прикордонні чи на фронті в Україні.

Фото: Ліберов Костянтин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-