Зеленський - про «втому від війни» в інших країнах: Ми не втомилися захищати світ

Зеленський - про «втому від війни» в інших країнах: Ми не втомилися захищати світ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає нечесною позицію лідерів деяких держав про "втому від війни".

Про це він сказав у інтерв’ю представникам латиноамериканських ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

“Якщо (говорити) про світ, чи втомлений світ, я не думаю, що це чесна позиція. Не можна дивитися, як хтось сильно бореться, і втомлюватися від цього”, - сказав Зеленський.

Він нагадав, що багато журналістів приїжджають в Україну і місяцями тут працюють, їздять на передову. Вони втомлені, але піднесені морально, тому що беруть участь в історичній події і багато роблять для інформування світу про неї, зазначив Президент.

За словами Зеленського, він розуміє також утомленість волонтерів, громадян інших держав, які приїжджають із різних країн світу і привозять допомогу.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

"Ці люди справедливо можуть бути втомлені, але - фізично, не морально. Але коли якийсь політичний діяч говорить, що його країна "втомилася від цієї війни" - незалежно від континенту, такі є і в Європі... Ми ж в Україні не втомилися захищати світ. Повинно бути все справедливо. Якщо хтось втомився допомагати Україні, то і ми можемо втомитися захищати від аналогічних майбутніх процесів”, - сказав Зеленський.

У цьому зв'язку він наголосив, що якби Росії вдалося Україну захопити, то це "буде приклад, і це буде найскладніший виклик і найближчий крок до світової війни", адже в такому разі ймовірна подібна агресія і в інших частинах світу, на інших континентах.

Читайте також: Виступи в парламентах дають можливість сказати правду про події в Україні – Зеленський

Як повідомлялося, глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі та держсекретар США Ентоні Блінкен заявляли, що розрахунок Путіна на те, що Захід може втомитися від війни в Україні й утратити бажання протистояти агресії РФ, був колосальною помилкою. Вони запевнили, що країни Заходу продовжать послідовно підтримувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-