Загибель людей біля укриття у Києві: суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним

Загибель людей біля укриття у Києві: суд обрав запобіжні заходи чотирьом підозрюваним

Укрінформ
Суд у суботу, 3 червня, обрав запобіжні заходи чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі Києва.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Трьом службовим особам - першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: За трагедію із загиблими через зачинене укриття відповідальна влада на всіх рівнях - начальник КМВА

Охоронцю медичного закладу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України.

За службову недбалість загрожує покарання від 2 до 5 років позбавлення волі, за залишення у небезпеці, що призвело до смерті - від 3 до 8 років ув’язнення.

Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правова оцінка й діям службових осіб Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Як повідомляв Укрінформ, вночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Ворог випустив у напрямку столиці 10 "Іскандерів. Усі знищила протиповітряна оборона.

Унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

Житель Деснянського району, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття в поліклініці, але їм не ніхто не відчинив.

1 червня у Києві були затримані троє посадовців райдержадміністрації та охоронець медзакладу. Їм оголосили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-