Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Укрінформ
Комісія Київської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Ухвалене рішення про цілодобовий доступ до укриттів - обовʼязкове до виконання всім установам і закладам. Обовʼязкове для контролю всіма відповідальними службами”, - зазначив Кличко.

Читайте також: Кличко ініціював засідання комісії, на якому обговорили доступ до укриттів

За його словами, “також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Всі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю. Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки”.

“Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину”, - додав Кличко.

Він поінформував, що Київрада, на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту щодо встановлення відповідальності, в тому числі приватних власників приміщень укриттів, - за недопуск людей та неналежну роботу укриттів.

Читайте також: МВС закликає повідомляти про укриття, зачинені під час повітряної тривоги

“Хочу звернутися до жителів столиці. Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні”, - зауважив Кличко.

За його словами, міська влада посилює контроль за роботою укриттів.

"Також ми продовжуємо дбати про життєзабезпечення столиці. Підтримувати місто в належному стані. І навіть в умовах воєнного стану, робити столицю гарним і комфортним містом”, - наголосив Кличко.

Читайте також: Під час тривоги в Києві медиків і рятувальників не викликали - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 1 червня вночі загинули троє людей, зокрема дитина, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Поліція Києва розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

У межах розслідування трагічних наслідків через закрите укриття у Києві затримано трьох посадовців райдержадміністрації та охоронця медзакладу.

Також Кличко звернувся до Офісу Президента та уряду щодо відсторонення голови Деснянського району столиці Дмитра Ратнікова від виконання обовʼязків на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-