За трагедію із загиблими через зачинене укриття відповідальна влада на всіх рівнях - начальник КМВА

За трагедію із загиблими через зачинене укриття відповідальна влада на всіх рівнях - начальник КМВА

Укрінформ
Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях: від керівника міста до голів району.

Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає Укрінформ.

«Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях - від керівника міста до голів району. Тому ніхто — ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати з себе відповідальність до завершення слідчих дій. Задача щодо підготовки, облаштування та перевірки роботи укриттів ставилася неодноразово. Чому вона не була виконана у даному випадку – розслідує СБУ, прокуратура та Національна поліція”, - зауважив Попко.

Він нагадав, що смерть дитини і двох жінок сталася внаслідок падіння уламків приблизно о 3:00 у Деснянському районі Києва. Усі вони перебували якраз перед укриттям.

“Що стало причиною трагедії – зачинені двері в поліклініку, де розташоване укриття, чи фатальних збіг обставин і люди просто не встигли добігти до сховища – відповіді на це питання дасть слідство. За підсумками якого винні мають бути покарані”, - сказав начальник КМВА.

Він запевнив, що доручив, аби увесь процес розслідування був максимально відкритим для ЗМІ і суспільства, тому КМВА, Національна поліція, представники муніципальної охорони та інші силові структури оперативно інформуватимуть ЗМІ щодо перебігу слідства.

“Головам районних державних адміністрацій буде доведено вказівки: забезпечити роботу укриттів цивільного захисту всіх типів у цілодобовому відкритому режимі; попередити балансоутримувачів щодо особистої відповідальності за недопущення населення до укриттів цивільного захисту; провести перевірки роботи даних об’єктів із залученням Головного управління Національної поліції в м. Києві, Головного управління ДСНС у м. Києві та КО «Муніципальна охорона», - підкреслив Попко.

Читайте також: Зачинене укриття: Кличко просить відсторонити голову Деснянського району на час слідства

Як повідомлялося, під час останнього ракетного обстрілу балістичними ракетами в Києві від уламків загинули 3 людей, ще 14 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Крім того, усі заходи в районах столиці, які були заплановані до Дня захисту дітей 1 червня, скасовані.

Фото: Facebook/Оперативне командування "Північ"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-