У МЗС України заявили, що запропонований Індонезією «мирний план» не спрацює

У МЗС України заявили, що запропонований Індонезією «мирний план» не спрацює

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України пояснили, чому запропонований Індонезією «мирний план» не спрацює, та закликали країну долучитися до втілення української формули миру.

Про це речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначив представник МЗС, Індонезія є важливою країною в регіоні Південно-Східної Азії, яка нині головує в АСЕАН. Минулоріч її Президент Джоко Відодо першим з азійських лідерів відвідав Київ, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії.

«Ми цінуємо увагу, яку, вочевидь зробивши висновки із власної історії, Індонезія приділяє питанню відновлення миру в Україні», — підкреслив Ніколенко.

Водночас він нагадав, що між Україною та Російською Федерацією немає спірних територій, щоб проводити там референдуми. Здійснивши акт агресії, Росія загарбала Крим, частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, що зафіксовано в офіційних документах ООН.

На загарбаних територіях російська армія здійснює воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид.

«Росія має забратися з українських територій, а Україна — відновити свою територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах. Альтернативних сценаріїв бути не може», — наголосив речник МЗС.

Ніколенко підкреслив, що припинення вогню, розведення сил на 15-кілометрову відстань та створення демілітаризованої зони не спрацюють.

Читайте також: Президент Італії закликав до пошуку справедливого миру для України

Так, нині Росія намагається всіляко зірвати український контрнаступ. Припинення вогню без виводу російських військ з території України дозволить їй виграти час, перегрупуватися, закріпитися на загарбаних територіях і накопичити сили для нової хвилі агресії.

«Довготривалий мир в Україні означає звільнення українських територій від російської окупації. На це і спрямована формула миру Президента України Володимира Зеленського. Запрошуємо Індонезію долучитися до її активного втілення», — додав Ніколенко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто запропонував власний «мирний план» для України, який передбачає негайне припинення вогню і створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-