У Росії зростає тривожність через події у Бєлгородській області – ISW

У Росії зростає тривожність через події у Бєлгородській області – ISW

Укрінформ
Реакція представників російської влади та медіапростору на події у Бєлгородській області РФ свідчать, що в країні-агресорі зростає тривожність щодо війни проти України.

Про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що «ворогів на території області не було» під час спроби здійснити рейд, однак геолокаційні кадри свідчать, що нібито бойовики ЛСР діяли на території Росії.

«Відповіді російських офіційних осіб і військових блогерів на обмежену операцію у Бєлгородській області свідчать про те, що в російському інформаційному просторі триває підвищена тривога щодо війни в Україні», – вважають аналітики.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков у четвер заявив, що Володимир Путін постійно поінформований про ситуацію в Бєлгородській області, і що президент РФ нагородив голову Шебекинського району Володимира Жданова «Орденом Мужності» за реагування на ситуацію на кордоні.

За даними ISW, Гладков домовився з владою кількох російських регіонів прийняти 1200 людей під час евакуації. Губернатор області також повідомив про евакуацію російськими чиновниками 200 дітей до Пензенської області, а також про заплановану на 3 червня евакуацію ще 600 дітей до Калузької та Ярославської областей.

Читайте також: Завдяки операції в Бєлгородській області українська розвідка отримала важливі дані — Юсов

«Ці евакуації, повідомлення про уважність Путіна та характеристика рейду Міністерством оброни як спроби «вторгнення» на російську територію свідчить про те, що Кремль намагається використати ці обмежені операції для підтримки поточних інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб зобразити війну проти України як «екзистенційну» і отримати внутрішню підтримку для тривалої війни», – йдеться у звіті.

Як повідомлялося, в російський День прикордонника 28 травня «РДК» заявив про новий прорив кордону Росії та пропонувалося «стежити за оновленнями».

Легіон «Свобода Росії» та «РДК» (Російський добровольчий корпус) проширили 1 червня два відео, в одному з яких стверджувалося, що вони знаходяться на кордоні між РФ та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-