У Росії почали лунати заклики до заміни Путіна – розвідка Британії

У Росії почали лунати заклики до заміни Путіна – розвідка Британії

Укрінформ
Британська розвідка звертає увагу на те, що у Росії зазвучали заклики опозиціонерів до заміни президента РФ Володимира Путіна після різкої риторики керівника ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

Про це у Твіттері повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, російський опозиційний політик Борис Надєждін в ефірі НТВ 27 травня закликав у 2024 році обрати нового президента, щоб нормалізувати відносини з Європою.

У зведенні британська розвідка пише, що Надєждін був помітним критиком війни від початку вторгнення, але це чи не перший заклик до заміни Путіна, що пролунав на державному телеканалі РФ.

«За останні 15 місяців РФ запровадила небачені з радянських часів обмеження свободи слова. Однак є реалістична ймовірність, що остання різка риторика представників націоналістичних кіл, як власника ПВК Вагнера Євгена Пригожина, спонукає опозиційних діячів порушувати табуйовані теми», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кремль хоче замінити «вагнерівців» на кадирівців у війні проти України – ISW

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка заявляла, що з початку травня 2023 року Москва все частіше поступається ініціативою та реагує на дії України, а не активно рухається до поставлених військових цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-