Данілов про готовність до контрнаступу: Історична можливість, яку Україна не може втратити

Данілов про готовність до контрнаступу: Історична можливість, яку Україна не може втратити

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна готова розпочати довгоочікуваний контрнаступ для відвоювання своїх територій.

Про це Данілов сказав в інтерв'ю ВВС, передає Укрінформ.

Повідомляється, що Данілов не назвав дату контрнаступу, натомість зазначив, що наступ з метою відвоювання території в окупаційних сил Путіна може розпочатися "завтра, післязавтра або через тиждень".

Він застеріг, що український уряд "не має права на помилку" у прийнятті цього рішення, оскільки це "історична можливість", яку "ми не можемо втратити".

Під час інтерв'ю Данілов також підтвердив, що деякі сили найманців ПВК "Вагнер" відходять із Бахмута. Він повідомив про їх перегрупування в трьох інших місцях і підкреслив, що "це не означає, що вони припинять воювати з нами".

У публікації зазначається, що Україна планувала контрнаступ протягом декількох місяців. Але вона хотіла мати якомога більше часу для підготовки військ і отримання військової техніки від західних союзників.

Читайте також: «Прийшов час повертати своє»: Залужний оприлюднив відео з молитвою за визволення України

За словами Секретаря РНБО, ЗСУ розпочнуть наступ тоді, коли командири підрахують, що "ми зможемо досягти найкращого результату на цьому етапі війни".

"Було б дивно, якби я називав дати початку тих чи інших подій. Цього не можна робити.... Перед нами стоїть дуже відповідальне завдання перед нашою країною. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку", - сказав Данілов.

Посадовець відкинув припущення, що контрнаступ вже розпочався, заявивши, що "знищення російських пунктів управління та російської військової техніки" було завданням українських Збройних Сил з 24 лютого минулого року.

Данілов підтримав рішення української армії боротися в Бахмуті протягом багатьох місяців.

"Бахмут - це наша земля, наша територія, і ми повинні її захищати", - сказав він і додав: "Якщо ми почнемо залишати кожен населений пункт, це може привести нас до нашого західного кордону, як того хотів Путін з перших днів війни".

За його словами, "ми контролюємо лише невелику частину міста, і ми це визнаємо. Але ви повинні пам'ятати, що Бахмут відіграв велику роль у цій війні".

Данілов також сказав, що він "абсолютно спокійно" ставиться до того, що Росія починає розгортати ядерну зброю в Білорусі.

"Для нас це не є якоюсь новиною", - прокоментував ситуацію Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, сили групи "Вагнера", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо міста Бахмут.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-