«Вагнерівці» почали відходити з деяких позицій у Бахмуті - британська розвідка

«Вагнерівці» почали відходити з деяких позицій у Бахмуті - британська розвідка

Укрінформ
Сили групи "Вагнера", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо міста Бахмут.

Про це у Tвіттері повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 25 травня заявив, що виведення його сил із Бахмута почалося і що передача позицій Міністерству оборони (МО) Росії триватиме до 1 червня 2023 року.

Заступник міністра оборони України також підтвердив ротацію сил "Вагнера" в околицях Бахмута.

Зазначається, що станом на 24 травня сили так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) увійшли в місто, щоб розпочати операції із зачистки.

"Протягом останніх тижнів елементи 31-ї бригади повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для посилення флангів Бахмута", - зазначають у розвідці.

Станом на 16 травня українські війська зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута. Фахівці прогнозують, що ротація сил "Вагнера" продовжиться контрольованими етапами, щоб запобігти колапсу в оточенні навколо Бахмута.

Читайте також: На Бахмутському напрямку бійці отримали нові зразки озброєння та технічну допомогу

"Попри тривалу ворожнечу Пригожина з Міністерством оборони Росії, сили "Вагнера", ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення сил", - підсумували у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявляє, що прийшов час повертати своє.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-