Військова частина не може надавати родичам полонених службові документи - Коордштаб

Військова частина не може надавати родичам полонених службові документи - Коордштаб

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими звертають увагу на те, що військова частина не може надати родичам полонених і зниклих безвісти документи, призначені для службового користування.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє в Телеграмі.

З ініціативи ГО "Берегині" відбулася онлайн-зустріч із бійцями 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, яка входить до складу Десантно-штурмових військ ЗСУ.

На запитання родичів полонених і зниклих безвісти десантників відповідали представники військової частини. Також до зустрічі долучилися представники Коордштабу.

Представник військової частини пояснив механізми комунікації з родинами полонених і зниклих безвісти, зокрема у передбачений законодавством спосіб через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Полонених у РФ змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти - Коордштаб

“Затримки відповідей від військових частин можуть бути пов’язані з тим, що частина веде бойові дії й може змінювати своє розташування залежно від кожної окремої ситуації”, - зауважив він.

Також представник військової частини додав, що певні документи військова частина надати не може, оскільки вони призначені для службового користування, і поширювати таку інформацію заборонено. Зокрема це стосується матеріалів оперативної відеозйомки, координат позицій тощо.

Учасники зустрічі окремо обговорили питання грошового забезпечення та отримання речей полонених чи зниклих безвісти військовослужбовців.

Читайте також: Жодної черги на обмін не існує - Коордштаб

Як повідомляв Укрінформ, офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-