В Україні створили інтерактивну мапу місць, де зникали безвісти військові

В Україні створили інтерактивну мапу місць, де зникали безвісти військові

Укрінформ
Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

З ініціативи ГО «Незламна 72-га ОМБР» у Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами полонених і зниклих безвісти оборонців 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Участь у заході взяли представники Координаційного штабу та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Одне з питань, що порушувалися на зустрічі, стосувалося процедури повернення тіл загиблих захисників.

Читайте також: Коордштаб вживає заходів для підтвердження полону військових, про яких немає даних

Представник штабу розповів, що бувають випадки, коли через бойову ситуацію в конкретній місцевості немає змоги забрати тіла загиблих побратимів. Пошуком і поверненням тіл загиблих військовослужбовців займається Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Офіс створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення бійців. Після визволення й розмінування території пошукові групи проводять там відповідні заходи.

«Слід зазначити, що всю інформацію про ймовірне місце зникнення чи останнє відоме місцезнаходження військовослужбовця, якою володіють родичі зниклих безвісти, варто передавати до Офісу Уповноваженого», - підкреслили у Коордштабі.

Читайте також: У Коордштабі закликали родичів військових допомагати зі збором інформації для обміну полоненими

Представниця Міжнародного комітету Червоного Хреста пояснила механізми комунікації з родинами полонених і зниклих безвісти військових. Вона звернула увагу на те, що МКЧХ є посередником між інформаційними бюро країн, які перебувають у збройному конфлікті. Також вона додала, що МКЧХ відвідує лише ті місця несвободи, дозвіл щодо яких надає країна, котра утримує військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Коордштабу, незаконні «вироки» росії українським полоненим не є перешкодою для обмінів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-