Швейцарія продасть Німеччині 25 танків Leopard 2 - Україна зможе отримати більше зброї

Швейцарія продасть Німеччині 25 танків Leopard 2 - Україна зможе отримати більше зброї

Укрінформ
Уряд Швейцарії в середу підтримав виведення з експлуатації 25 передових бойових танків Leopard 2 з метою їхнього продажу Німеччині, що може дозволити західним країнам надіслати більше військової допомоги Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, це питання є чутливим для швейцарської влади, оскільки відповідно до законів про нейтралітет і окремого ембарго на поставки зброї, Швейцарії заборонено відправляти зброю безпосередньо в Україну.

Наразі швейцарські військові мають 134 танки Leopard 2 на озброєнні та ще 96 на зберіганні.

Читайте також: Банк у Швейцарії почав заморожувати інвестиційні рахунки росіян і білорусів – росЗМІ

У заяві уряду йдеться про те, що власні військові потреби Швейцарії залишаться покритими. Уряд наголосив, що тепер швейцарський парламент має ухвалити рішення з цього питання.

У лютому Німеччина попросила Швейцарію продати частину танків назад виробнику Rheinmetall, що дозволило б компанії заповнити прогалини в озброєннях країн-членів Європейського Союзу та НАТО.

Німеччина, Польща, Португалія, Фінляндія та Швеція є серед країн, які надсилають танки Leopard, щоб допомогти Україні захиститися від нападу Росії, створюючи прогалини у своїх власних арсеналах.

Раніше Берн заблокував запити Німеччини, Іспанії та Данії на дозвіл реекспорту в Україну боєприпасів швейцарського виробництва, які вони раніше закупили.

Читайте також: Посол України в Німеччині анонсував передачу 110 танків Leopard

Однак, як пише агентство, це питання стає все більш суперечливим у Швейцарії, оскільки проукраїнські зміни в громадських і політичних настроях чинять тиск на уряд, щоб скасувати заборону на експорт швейцарської зброї в зони бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, Німецька промислова група Renk, яка виробляє компоненти для танків Leopard 2 та Leclerc, нарощує потужності і збільшує кількість працівників.

Фото: kmweg.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-