Іспанія заявила, що не має літаків F-16 для України

Іспанія заявила, що не має літаків F-16 для України

Укрінформ
Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що її країна не може приєднатися до коаліції винищувачів для України, оскільки не має на озброєнні F-16.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TeleMadrid.

Роблес запевнила, що Іспанія продемонструвала «безперебійну підтримку» України та вже поставила ЗСУ шість з десяти обіцяних танків, що вважається ключовим для контрнаступу, який готує Україна.

«У питанні винищувачів ми солідарні з іншими країнами, але конкретно в Іспанії немає винищувачів F-16», – заявила Роблес.

Як зазначається, Іспанія має на озброєнні бойові літаки F-18 та Eurofighter, а кожен вид винищувачів «має свою динаміку»

Роблес нагадала, що її країна передає ЗСУ танки, інше озброєння та здійснює навчання українських військових.

Читайте також: Португалія пропонує навчання українських пілотів на винищувачах F-16

«Іспанія збирається зробити внесок, який вона може, і (надати те – ред.), що має, відповідно до своїх можливостей, але ми також вважаємо, що навчання та робота із супроводу поранених, а також навчання військових медичних працівників є дуже важливим», – зазначила вона.

Як повідомлялося, раніше у польському уряді підтвердили інформацію про навчання у Польщі українських пілотів на літаках F-16.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив у вівторок вранці, що у кількох країнах розпочинається тренування українських пілотів на F-16.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-