У Польщі підтвердили навчання українських пілотів на F-16

У Польщі підтвердили навчання українських пілотів на F-16

Ексклюзив
Укрінформ
У польському уряді підтвердили інформацію про початок навчання у Польщі українських пілотів на літаках F-16.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомило джерело в уряді РП.

“Так, це правда”, - повідомило джерело, відповідаючи на запитання, чи підтверджують у Польщі слова високого представника ЄС Жозепа Борреля про початок тренування українських пілотів на F-16 у кількох країнах, зокрема Польщі.

В уряді РП зазначили, що офіційна інформація з цього приводу буде трохи згодом.

Водночас джерело підкреслило, що Варшава намагається активно допомагати Києву на всіх можливих напрямках, наприклад, також тренуючи українських танкістів на Leopard 2.

Читайте також: Тренування українських пілотів на літаках F-16 вже почалося - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин у вівторок високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що нарешті тренування українських пілотів для F-16 розпочалося у кількох країнах. Відповідаючи на запитання журналістів, в яких саме країнах розпочинається тренування, Боррель сказав, що, наприклад, у Польщі, та утримався від подальших коментарів.

Як відомо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат минулого тижня заявив, що Україна може отримати від міжнародних партнерів на першому етапі кілька десятків літаків F-16.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вважають пріоритетним завданням забезпечити Україну літаками F-16, це почне реалізовуватися у взаємодії із союзниками та партнерами вже у найближчі місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-