Данія починає навчати українських пілотів на F-16 - Стефанчук

Данія починає навчати українських пілотів на F-16 - Стефанчук

Укрінформ
Данія починає навчання українських пілотів на винищувачах F-16

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Він розповів, що в межах візиту до Данії провів перемовини щодо військової і фінансової допомоги Україні, а також підтримки у відбудові. “Але мені здається, що найважливіше, із чим ми повертаємось із країни, це домовленість про те, що Данія починає навчання українських пілотів на літаках F-16. Ми чудово розуміємо, що означає цей перший крок. Це означає, що буквально через кілька місяців ми будемо говорити про другий крок, який повністю закріпить нашу перевагу в небі, який допоможе закрити небо”, - підкреслив Стефанчук.

Він зауважив, що ще кілька місяців тому ніхто не вірив у постачання Україні винищувачів F-16, а зараз Данія та інші країни висловили готовність навчати українських пілотів. “Це чітко означає, що вже найближчим часом будемо говорити саме про повноцінну повітряну коаліцію, яка дасть можливість українцям відчувати максимальну захищеність, яка створить перевагу на фронті, яка дасть можливість досягти основної мети – вигнати геть росіян з України”, — додав Голова ВР.

Читайте також: Данія й надалі буде поряд з Україною - глава МЗС

Як повідомляв Укрінформ, високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що тренування українських пілотів на літаках F-16 вже почалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-