Польща готова підготувати 30 тисяч українських військових – Блащак

Польща готова підготувати 30 тисяч українських військових – Блащак

Укрінформ
Варшава готова підготувати до 30 тисяч українських військовослужбовців.

Про це під час пресконференції у Брюсселі після завершення зустрічі міністрів оборони країн ЄС заявив віцепрем’єр, міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми готові підготувати 30 тис. військових, цей процес відбувається дуже справно", – зазначив Блащак.

За його словами, оцінка аудиту, проведеного європейськими інституціями щодо навчання українських військових в Польщі, є дуже високою.

Читайте також: Польща хоче навчати українських пілотів на F-16 у межах місії ЄС – Блащак

Віцепрем’єр Польщі також повідомив, що у Брюсселі він обговорив з міністром оборони ФРН Борісом Пісторіусом створення хабу для ремонту й обслуговування танків, які експлуатуються в Україні. За його словами, в цьому контексті є "певні виклики", але він переконаний, що їх буде успішно подолано. Блащак також поінформував, що незабаром Пісторіус відвідає Польщу, відтак сторони матимуть можливість обговорити деталі щодо створення хабу.

Блащак також повідомив, що у Брюсселі він обговорив з єврокомісаром з внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном питання виробництва боєприпасів на польських оборонних підприємствах. Блащак зазначив, що з боку Бретона є запевнення, що "у дуже стислі строки" буде введено в дію процес додаткового виробництва боєприпасів для української армії, зокрема на польському підприємстві Dezamet SA.

Читайте також: Португалія пропонує навчання українських пілотів на винищувачах F-16

За його словами, Єврокомісія володіє відповідними фондами для здійснення інвестицій в розширення виробничих потужностей оборонних підприємств. 

Як повідомлялося, єврокомісар Бретон наприкінці березня відвідав ряд країн ЄС, зокрема Польщу, вивчаючи можливості оборонних підприємств щодо збільшення потужностей з виробництва боєприпасів для української армії. 

Міністри закордонних справ і оборони країн Європейського Союзу 20 березня погодили план щодо спільної закупівлі боєприпасів, який передбачає постачання Україні 1 млн снарядів.

Фото: PAP/Marcin Obar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-