США не заохочують Україну до атак на території РФ, але й не диктують, як воювати – Держдеп

США не заохочують Україну до атак на території РФ, але й не диктують, як воювати – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати не забезпечують Україну можливостями для нанесення ударів за межами її території та не заохочують українське керівництво до цього, однак Україна сама приймає рішення, як їй вести бойові операції.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дали чітко зрозуміти українцям, що ми не надаємо можливостей і не заохочуємо атаки за межами українських кордонів, але я вважаю, що тут важливо нагадати всім, і нагадати світові, що, безумовно, Росія розпочала цю війну»,- зауважив представник Держдепу США.

Читайте також: Росіяни терміново евакуюють сховище ядерних боєприпасів із Бєлгородської області — ГУР

Таким чином він прокоментував запитання щодо ситуації в Бєлгородській області Росії, а також появи зображень у російських медіа, що начебто для цього використовується озброєння, надане Україні Заходом.

Міллер підкреслив, що саме Росія продовжує атакувати мирних жителів України, і саме вона обстрілює школи, лікарні та цивільну інфраструктуру.

Читайте також: США розглядатимуть усі способи притягнення Росії до відповідальності - Держдеп

«Отже, Україна сама вирішує, як вона хоче вести свої військові операції, однак Росія є агресором у цій війні»,- підкреслив представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Бєлгородській області Росії почалися вибухи. Згодом «Русский добровольческий корпус» (РДК) та Легіон «Свобода Росії», заявили, що вони ведуть визвольну боротьбу за повалення путінського режиму та за свободу для свого народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-