Штати офіційно підтвердили невдалі спроби «Вагнера» переправити зброю через Малі

Штати офіційно підтвердили невдалі спроби «Вагнера» переправити зброю через Малі

Укрінформ
Державний департамент США підтвердив, що російська ПВК «Вагнер» намагалася реалізувати схему переправлення зброї через Малі для її використання у війні проти України.

Про це заявив у понеділок речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що «Вагнер» намагається приховати свої зусилля з придбання військового обладнання з метою використання його в Україні, в тому числі через треті країни, де вони мають бази»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підтвердив, що Держдеп має інформацію про спроби ПВК «Вагнер» переправити військові вантажі через Малі, щоби допомогти силам РФ у війні проти України. Причому, для цього використовуються фальшиві документи для проведення транзакцій.

«Існують ознаки того, що «Вагнер» намагався придбати військові системи у іноземних постачальників та відправити цю зброю через Малі, використавши її як третю сторону. Ми поки не бачили жодних ознак того, що ці поставки були завершені або виконані, однак ми уважно стежимо за ситуацією»,- зазначив представник Держдепу.

Міллер нагадав, що Сполучені Штати запровадили санкції проти цілого списку організацій і осіб на багатьох континентах, причетних, у тому числі, до схем ПВК «Вагнер».

Читайте також: Парламент Франції закликав ЄС визнати пвк «вагнер» терористичною організацією

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Сполучені Штати в координації із G7 та іншими міжнародними партнерами офіційно оголосили про розширення глобальних санкцій та економічних покарань проти Росії. США додали до списку обмежень близько 300 осіб та організацій із РФ та інших країн, які допомагали кремлівському режиму обходити раніше введені санкції США, союзників та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-