Ігнат про нічну ракетну атаку РФ: У нас недостатньо засобів проти балістики

Ігнат про нічну ракетну атаку РФ: У нас недостатньо засобів проти балістики

Укрінформ
Протиповітряна оборона України не має достатньо можливостей, аби протистояти великій кількості балістичних ракет, які застосовують російські окупаційні війська. Для покращення ситуації необхідна більша кількість систем ППО, таких, як Patriot та SAMP/T.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Атакували з різних напрямків. Цього разу наш східний форпост - це Дніпро - зазнав атаки. Летіли з різних напрямків: дрони-камікадзе з півдня і з півночі, тому була оголошена повітряна тривога, де була загроза прориву цих дронів. Дрони-камікадзе створені для того, що долати ППО, але, як бачимо на південному і на східному напрямку, 20 дронів були знищені», - зазначив Ігнат.

Водночас він наголосив, що протиповітряна оборона не має достатніх потужностей, аби протистояти саме балістичним ракетам.

«На жаль, немає достатньо у нас засобів проти балістики. Маємо системи Patriot на бойовому чергуванні, але, зрозуміло, що цього вкрай недостатньо, щоб перекрити усі необхідні напрямки, усі великі міста, усі важливі об’єкти критичної інфраструктури. Бо саме по таких об’єктах у Дніпрі, по військових та об’єктах інфраструктури сьогодні цілив ворог», - відзначив речник.

За його словами, наразі Україна очікує на системи SAMP/T, які скоро також будуть на бойовому чергуванні.

«Україна у нас велика, і нам потрібно більше цих засобів», - відзначив речник.

Читайте також: Ворог продовжує спроби виснажити нашу ППО - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, уночі 22 травня російські загарбники атакували військові та інфраструктурні об’єкти Дніпра. Атака здійснювалась 16 ракетами різних типів та 20 ударними дронами Shahed-136/131.

Загалом ворог випустив: 4 крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із району Каспійського моря; 5 крилатих ракет Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з різних напрямків – Азовського моря та Курської області; 2 балістичні ракети "Іскандер-М" з тимчасово окупованого Криму; 5 зенітних керованих ракет С-300 з тимчасово окупованої території Запорізької області. А також - 20 іранських ударних дронів Shahed-136/131 з південного та північного напрямків.

Протягом нічної атаки 22 травня сили та засоби протиповітряної оборони повітряного командування "Схід" та повітряного командування "Південь" на східному та південному напрямках відповідно знищили чотири крилаті ракети Х-101/Х-555 та 20 ударних дронів типу "Shahed".

Крім того, наприкінці доби 21 травня в територіальних водах України у Херсонській області був знищений російський винищувач Су-35, обставини з'ясовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-