Україна розраховує, що Данія приєднається до «авіаційної коаліції» – Стефанчук

Україна розраховує, що Данія приєднається до «авіаційної коаліції» – Стефанчук

Укрінформ
Україна розраховує на участь Данії у міжнародній коаліції для забезпечення бойовим повітряним потенціалом.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив під час спільного брифінгу з виконувачем обов‘язків міністра оборони Данії Троельсом Люнд Поульсеном, передає кореспондент Укрінформу.

«Надання Данією сучасної зброї та тренування наших військових є важливим внеском у відновлення суверенного контролю над територіями України в межах міжнародно визнаних кордонів», - зазначив спікер українського парламенту.

Він зауважив, що передані Данією гаубиці «Цезар», установки берегової оборони «Гарпун», бронетранспортери «M113» та танки «Леопард» значно посилили обороноздатність Української держави.

«Розраховуємо на участь Данії у міжнародній коаліції для забезпечення України бойовим повітряним потенціалом», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Данія й надалі буде поряд з Україною - глава МЗС

Голова ВР підкреслив, що отримання винищувачів та навчання українських пілотів дозволить додатково захистити небо, інфраструктуру і цивільне населення України.

Водночас він закликав Данію та союзників в межах Вільнюського саміту НАТО сформувати спільне бачення щодо модальностей та часових рамок запрошення України до Альянсу. 

Окрім того, Стефанчук подякував Данії за допомогу в розмінуванні та лікуванні українських військових.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук перебуває з офіційним візитом у Королівстві Данія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-