Череватий – про Бахмут: ЗСУ перехоплюють ініціативу і намагаються контратакувати

Череватий – про Бахмут: ЗСУ перехоплюють ініціативу і намагаються контратакувати

Укрінформ
Бахмут залишається для російської армії пріоритетною ціллю, однак Сили оборони за добу змогли просунутись на різних ділянках до 500 метрів і тримають південно-західну частину міста.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, ситуація дуже важка на цьому напрямку, ворог концентрує свої зусилля на боях у місті, однак українські військові контролюють ситуацію і випереджають дії ворога.

«Можна сказати, що є певний елемент того, що ми перехоплюємо у них ініціативу і намагаємося контратакувати», - заявив Череватий.

«Бахмут залишається пріоритетною ціллю для ворога, він продовжує там вести атакувальні дії. За цю добу відбулося 10 боєзіткнень, 277 разів ворог різними типами і калібрами артилерії влучав по наших позиціях, 9 авіанальотів здійснив. 141 окупанта було знищено, 220 зазнали поранень, один потрапив у полон. Також було знищено ворожий танк, БМП, бронеавтомобіль, 3 гармати, 4 безпілотні комплекси типу «Орлан», один типу «Зала» і 3 склади боєприпасів», - сказав речник.

За його словами, російські війська продовжують штурмувати Бахмут, однак українські підрозділи за добу змогли просунутись на різних ділянках до 500 метрів.

«Наші підрозділи на флангах, де є можливість, тиснуть на ворога і продовжують просування по території. Зокрема, за цю добу на різних напрямках до 500 метрів вдалося пройти нашим підрозділам», - повідомив Череватий.

Читайте також: Сили оборони контролюють південно-західну частину Бахмута – Маляр

Він також спростував інформацію російських ЗМІ про нібито повне захоплення міста.

«Вони запускають фейки про те, що Бахмут нібито впав, що вони зайшли на всі його території. Це не відповідає дійсності. На сьогодні ми тримаємо південно-західну частину міста, надійно стоять там наші оборонці і виконують бойове завдання доти, доки командування буде вважати, що це доречно, що це завдає максимальної шкоди ворогу і дозволяє зберегти свої сили і засоби і не допускати великих жертв», - заявив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала заяви окупантів про взяття Бахмута "інформаційним фальстартом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-