Росіяни видають бажане за дійсне: у Міноборони розповіли про ситуацію у Бахмуті

Росіяни видають бажане за дійсне: у Міноборони розповіли про ситуацію у Бахмуті

Єдині новини
Укрінформ
Заяви РФ про взяття Бахмута не відповідають дійсності, це є інформаційним фальстартом та бажанням видати бажане за дійсне.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи ситуацію на Бахмутському напрямку.

«Події настільки динамічні, що у нас новини щопівгодини застарівають. Наразі ми розділяємо місто і передмістя Бахмута. У передмісті ми продовжуємо активні дії – це північ і південь. Вчора я давала інформацію, наскільки ми просунулись: з одного боку – невелика відстань, ми говорили про приблизно 20 кв. км, і вчора ми називали по обох флангах: по одному 500 метрів, по іншому – близько кілометра. Треба розуміти вартість цього просування. Там надзвичайно складно виконувати бойові завдання, тому що ворог сконцентрував величезну кількість своїх зусиль. Там кожен метр – це як 10 км на просування в інших умовах. Вчора і зараз ми спостерігаємо, що ворог намагається повернути собі оці втрачені кілометри, але їм не вдається, всі атаки наші військові відбивають», – повідомила Маляр.

Заступниця міністра наголосила, що попри заяви росіян, в місті Бахмут українські захисники продовжують тримати оборону та відбивати атаки ворога.

Читайте також: Сили оборони контролюють південно-західну частину Бахмута – Маляр

«Що стосується самого Бахмута, в основному точаться бої на південно-західній частині, але ми цю частину контролюємо станом на зараз, і ворогу не вдається здійснити його плани», – повідомила Маляр.

Коментуючи заяви ворога про взяття Бахмута, вона відзначила, що це черговий інформаційний фальстарт. «Це стиль росіян, у них завжди йде інформаційний фальстарт, вони видають бажане за дійсне і оголошують раніше ті цілі, яких вони хотіли досягти. Дуже часто виходить так, що вони їх не досягають. Дійсно, вчора-позавчора вони стверджували по соцмережах, що вони вже контролюють Бахмут. Це не так. Південно-західну частину контролюють Збройні сили, і бої за Бахмут тривають», – зазначила вона.

Так само важкі бої тривають за Мар’їнку та Авдіївку, яку ворог намагається взяти під контроль, наголосила Маляр.

Читайте також: Maxar показала супутникові знімки зруйнованого Бахмута

За її словами, попри те, що росіян більше за кількістю, й у них більше зброї, наші Сили оборони їх зупиняють, і вони просуватися не можуть.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 17 бойових зіткнень, найгарячіші бої ведуться за міста Бахмут і Мар’їнка Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-