На чотирьох «гарячих» напрямках за добу відбулися 17 бойових зіткнень

На чотирьох «гарячих» напрямках за добу відбулися 17 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом доби відбулися 17 бойових зіткнень, найгарячіші бої ведуться за міста Бахмут і Мар’їнка Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 18 травня.

За даними Генштабу, на згаданих напрямках російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля.

Українська авіація загалом за добу здійснила шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки загарбників.

"Протягом цієї доби нашими захисниками було знищено 21 крилату ракету та 7 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу", — зазначили в Генштабі.

Читайте також: Гуменюк розповіла про спробу РФ обдурити українських військових перед ракетною атакою

Підрозділи українських ракетних військ й артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три артилерійські підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, сім станцій радіоелектронної боротьби та радіолокаційну станцію ворога.

Російська армія загалом протягом доби здійснила 36 ракетних і 23 авіаційні удари, а також близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах України.

Наголошується, що ймовірність здійснення ворогом ракетних й авіаційних ударів залишається високою по всій території країни.

Читайте також: У районі Бахмута Сили оборони за добу просунулися місцями на 1700 метрів - ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Російська Федерація продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Мінометних й артилерійських обстрілів від росіян протягом доби зазнали Леонівка Чернігівської області, Бояро-Лежачі, Павлівка, Басівка й Миропілля Сумської області, а також Стариця, Синельникове, Огірцеве, Гатище, Нестерне і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку з мінометів і артилерії загарбники били по Кам’янці, Колодязному, Фиголівці, Новомлинську, Дворічній, Западному, Масютівці, Лиману Першому, Табаївці й Берестовому Харківської області та по Стельмахівці Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, натомість обстрілював з артилерії Макіївку й Білогорівку Луганської області, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Безуспішні спроби наступу загарбники здійснили у напрямку Іванівського.

Авіаційних ударів росіяни завдавали по районах Богданівки та Бахмута. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія вела наступальні дії в напрямку Сєверного, однак успіху не мала. Протягом доби ворог бив з авіації по районах Новокалинового та Авдіївки, з артилерії обстрілював Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське, Карлівку і Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони вкотре відбили численні атаки росіян у районі Мар’їнки. Водночас загарбники продовжують знищувати населені пункти вздовж лінії зіткнення, з артилерії обстріляли Красногорівку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби війська РФ наступальних дій не проводили, натомість завдали авіаційних ударів біля Золотої Ниви та Великої Новосілки. Обстрілів від росіян зазнали, зокрема, Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка і Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує вести оборонні дії. Авіаційного удару ворог завдав по Новополю Донецької області, з артилерії обстріляв низку інших населених пунктів, зокрема Бурлацьке Донецької області, Ольгівське, Чарівне, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Новоандріївку, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області, а також Херсон.

Читайте також: Нічна ракетна атака на Україну: Ігнат розповів про особливість

На тимчасово захоплених територіях Херсонської області росіяни продовжують чинити тиск на місцеве населення, зокрема на жителів Генічеського району. Погрожуючи депортацією, загарбники змушують громадян України отримувати російські паспорти.

До окремих населених пунктів Каховського району, за інформацією Генштабу, прибула жива сила ворога. Військові РФ заселяються не лише у вільні будинки, а й у ті, де проживають мирні жителі. Людям, які обурюються, погрожують виселенням.

Встановлено, що в тимчасово захопленому Херсонському районі останнім часом загарбники посилили контррозвідувальні заходи. Так, на дорогах між населеними пунктами значно збільшилася кількість блокпостів, проводяться прискіпливі перевірки транспортних засобів і документів. Особливу увагу загарбники приділяють вмісту телефонів.

Як повідомляв Укрінформ, з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські війська здійснили кілька хвиль ракетних атак із різних напрямків. Українськими захисниками за цей час знищені загалом 29 крилатих ракет ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-