У районі Бахмута Сили оборони за добу просунулися місцями на 1700 метрів  - ЗСУ

У районі Бахмута Сили оборони за добу просунулися місцями на 1700 метрів - ЗСУ

Укрінформ
На Бахмутському напрямку українські військові продовжують просуватись на флангах - за останню добу вдалося просунутися на відстань від 150 м до 1700 метрів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"В ході боїв наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за цю добу від 150 до 1700 метрів вдалося пройти", - зазначив він.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

За словами Череватого, Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України: «Противник понад все намагається взяти це майже знищене ним місто. 487 разів ворог наносив удари ствольно реактивною артилерією по наших позиціях, відбулося 25 боєзіткнень 6 авіанальотів, знищено 130 окупантів, 145 зазнали поранень, 4 потрапили до полону. Також знищено САУ “Мста”, БПЛА “Орлан-10” і 8 бойових складів з боєприпасами”.

Відповідаючи на питання щодо укріплення ворогом своїх позицій, Череватий зазначив, що завдяки українським інженерам та саперам цю проблему вдається вирішувати.

Читайте також: Ворог веде наступальні дії на Бахмутському напрямку, тривають бої

Коментуючи ситуацію в районі Авдіївка і Мар’їнки, речник повідомив, що ці напрямки є лідерами за артобстрілами ворога.

“Напрямок залишається лідером по обстрілах ворога. За цю добу 625 разів ворог обстріляв там позиції, відбулося 16 авіанальотів, чотири боєзіткнення в районі населених пунктів Масютівка Харіквськохї області, Невський, Новоселівка Луганської області, де 39 окупантів було знищено, 93 поранено. Також підбито достатньо техніки - танк Т-72, БТР-80, БМП, чотири САУ, 2 гаубиці, 2 БПЛА і також було навіть збито протирадарну ракету Х-31”, - повідомив речник.

Він додав, що на цьому напрямку працюють переважно регулярні підрозділи ворога, які діють більш обачно.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 травня 2023 року ліквідували близько 201 тисячі 100 російських агресорів, при цьому 510 осіб - за минулу добу.

Фото: Telegram/Zelenskiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-