Гуменюк розповіла про спробу РФ обдурити українських військових перед ракетною атакою

Гуменюк розповіла про спробу РФ обдурити українських військових перед ракетною атакою

Укрінформ
Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк вважає, що росіяни перед ракетною атакою намагалися обдурити українських військових, адже перед обстрілом усі ворожі ракетоносії були заведені у пункти базування.

Про це вона сказала в ефірі 24 Каналу, передає Укрінформ.

"Перед цією атакою усі ракетоносії були заведені у пункти базування та не перебували в акваторії. Безпосередньо перед завданням удару надводний ракетоносій вийшов у зону пуску на чергування у Чорне море та випустив "Калібри". Зараз підраховуємо, скільки їх було", – зазначила Гуменюк.

За її словами, росіяни поцілили в промисловий об'єкт, внаслідок цього загинув охоронець. Оскільки ракетна атака відбулася не в робочий час, у приміщенні була лише охорона.

"Вони вишукують такі об'єкти, які, на їхній короткохвильовий мозок, здаються їм базами чогось. Насправді їм навіть не втямки, що у розвиненій країні є логістичні склади. Наприклад, ті самі зонові термінали, ангари, в яких може зберігатися зерно і те, чим Україна годує цілий світ", – долала Гуменюк.

Вона переконана, що РФ такими обстрілами намагається здобувати хоча б якісь "перемоги", бо на лінії фронту це не вдається, аби була можливість робити штучні звіти про те, куди вони влучають та що вражають.

Читайте також: За добу від атак росіян постраждали 16 регіонів - зведення ОВА

Як повідомлялося, Сили оборони України знищили 29 із 30 російських крилатих ракет, які із 21:00 17 травня по 5:30 18 травня ворог запустив по Україні.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-