Нічна ракетна атака на Україну: Ігнат розповів про особливість

Нічна ракетна атака на Україну: Ігнат розповів про особливість

Укрінформ
У Повітряних силах розповіли подробиці нічних ракетних обстрілів України з боку РФ та повідомили, що їх особливістю стала відсутність балістичних ракет. Натомість російська армія застосувала крилаті ракети.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Ворог почав обстріли ще звечора, близько 21-ї години. Кілька хвиль було цих атак, кілька дронів було запущено для проведення повітряної розвідки. І, відповідно, пішли атаки з моря, з повітря і з наземних установок. Таким чином, ворог запустив 30 крилатих ракет, частина з них було знищена на Одещині. На південному напрямку були випущені з кораблів у Чорному морі, це шість крилатих ракет "Калібр". Також летіли ракети "Іскандер-К", не "Іскандер-М". Це ракети крилаті, які теж були знищені. Загалом вісім на південному напрямку, і вже пізніше ворог підняв стратегічну авіацію – це літаки Ту-95, Ту-160. Було загалом до 10 таких літаків піднято і випущено понад 20 ракет повітряного базування", – повідомив Ігнат.

Відповідаючи на запитання, чим відрізнявся нинішній обстріл, Ігнат зазначив, що особливістю є відсутність балістичних ракет під час обстрілу.

Читайте також: Гуменюк розповіла про спробу РФ обдурити українських військових перед ракетною атакою

"Особливість цієї атаки – те, що не було цього разу застосування саме балістичних ракет, які були в попередній раз. Цього разу ворог обмежився лише крилатими ракетами", – зауважив Ігнат.

Речник водночас наголосив, що попри успішний результат роботи української ППО, на жаль, уламки ракет падають на землю, житлові будинки, спричиняючи пожежі і завдаючи шкоди людям.

Як повідомлялося, російські окупанти вночі здійснили кілька хвиль ракетних атак з різних напрямків. Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, знищено 29 крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-