Катери, дрони і трофеї з Бахмута: на Київщині військові тренувалися ловити диверсантів

Катери, дрони і трофеї з Бахмута: на Київщині військові тренувалися ловити диверсантів

Фото, відео
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв проінспектував на Київщині спільні навчання військово-річкового дивізіону та підрозділу територіальної оборони щодо пошуку, локалізації, блокування і знищення диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ) противника.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На Київщині військово-річковий дивізіон і тероборона відпрацювали знищення ДРГ/Фото: Володимир Тарасов

«Сьогодні відпрацьовується питання спільного виконання завдань військово-річковим дивізіоном, на озброєнні якого є сучасні катери, а також підрозділу територіальної оборони щодо пошуку, локалізації, блокування, а в подальшому знищення ДРГ. Була створена легенда цього тренування, згідно з нею відпрацьовуються навчальні питання. Слід розуміти, що кожен воїн має постійно відточувати свої вміння, знання і навички, аби бути готовим до виконання завдань, які можуть бути поставлені», - наголосив Наєв.

Він зауважив, що у навчаннях бере участь військово-річковий дивізіон, створений на початку широкомасштабного вторгнення.

«У березні минулого року був створений військово-річковий дивізіон. Він входить до складу сил і засобів, які займаються обороною Київщини і безпосередньо міста Києва. Є на його озброєнні як катери, передані на початку збройного конфлікту, так і в подальшому ... передані сучасні катери, зокрема, від США. Вони виконують завдання з патрулювання як Дніпра, так і тих річок, які впадають у нього, щоб унеможливити будь-які прояви диверсійно-розвідувальної діяльності ворога. Станом на зараз такого не було помічено, але кожна сила має бути постійно натренована, щоб у разі чого відпрацювати на відмінно», - сказав командувач.

Читайте також: Італія навчатиме українських військових

Як розповіли організатори навчань, за легендою, було отримано повідомлення, що в населеному пункті здійснено напад невідомим збройним формуванням на блокпост. Під час нападу є поранені, захоплена зброя та автомобільна техніка. Розвідувальний дозор переслідує незаконне збройне формування, щоб з’ясувати, чи це ДРГ. Під час супроводу розвідувальна група противника виявлена, прибула в пункт, де в неї є схованка з додатковою зброєю.

За сценарієм, умовного ворога блокує група розвідки, знищує автомобільну техніку та блокує з вогневими групами ДРГ. Через те, що по периметру є замінування, задля збереження життя військовослужбовців здійснюється висадка десанту в тил противника на узбережжя. Під час висадки десанту проводиться розвідка узбережжя, співпраця з тактичною групою річкових катерів, знищення додаткових катерів, які намагаються допомогти з евакуацією ДРГ. Під час опрацювання застосовуються всі засоби розвідки - від спостереження до ведення розвідки боєм, ведення розвідки за допомогою БПЛА. Під час навчань були застосовані імітаційні інженерні та стрілецькі боєприпаси, системи скиду. Крім того, під час навчань використовувалася техніка, захоплена особовим складом батальйону під час нещодавнього виконання бойових завдань у Бахмуті.

Як заявив начальник штабу 136 окремого батальйону територіальної оборони 114 бригади майор Хорольський, спільні навчання засвідчили високий рівень підготовки військових.

Читайте також: Франція готова навчати українських льотчиків - Макрон

«Завдання було виконано повністю. Застосовані всі засоби розвідки та знищення ворога, за допомогою тактичної річної групи був здійснений десант та знищення засобів евакуації ДРГ. Всі завдання виконано своєчасно, без порушення заходів безпеки. Задача навчань досягнута. Особовий склад отримав нові навички і згодом зможе працювати не тільки в обороні та наступі, а й виконувати спеціальні завдання», - наголосив начальник штабу.

Звертаючись до бійців після завершення навчань, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв подякував за високий рівень підготовки та наголосив на необхідності його постійної підтримки, аби адекватно реагувати на загрози з боку ворога.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв передав військовослужбовцям партію позашляховиків для створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-