У Чорному морі зросла кількість російських ракетоносіїв, загальний залп — 15 «Калібрів»

У Чорному морі зросла кількість російських ракетоносіїв, загальний залп — 15 «Калібрів»

Укрінформ
Корабельне угруповання в Чорному і Азовському морях ворог протягом ночі зменшив до 9️ одиниць, водночас наростивши кількість ракетоносіїв.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«До нічної ракетної атаки підключилися фрегат і малий ракетний корабель в Чорному морі, мрк в Азовському - також був задіяний. З урахуванням використаних за ніч ракет, загальний сумарний залп «Калібрів» наразі складає 1️5️ ракет», - ідеться в повідомленні.

Водночас 4️ ракети «Калібр», які ворог спрямував через зону відповідальності ОК «Південь» в глиб України, знищили сили протиповітряної оборони над Миколаївщиною. Решта 5️ також успішно ліквідували в інших регіонах.

«Однак, рівень ракетної загрози залишається досить високим. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги, орієнтуйтесь на достовірні джерела інформації», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Київ має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість «Кинджалів» - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, близько 03:30 16 травня 2023 року російські війська атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ. Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», «SuperCum».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-