Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Перспектива відправлення російських резервістів на забій в Україну

Перспектива відправлення російських резервістів на забій в Україну

Блоги
Укрінформ
Про що свідчить указ путіна про призов на військові збори

Істерика російських пропагандистів – це приємно та правильно. На тлі виття, що радує слух, варто зафіксувати один фактик. Поки що просто зафіксувати.

Бункерний дід оголосив призов резервістів на військові збори. Це щорічний захід. Але цього року атмосфера для їхнього проведення сильно відрізняється.

москві необхідно поповнювати окупаційний контингент. Прихована мобілізація результату не забезпечує. Регіони не впораються – план набору 400 тис. особин на контракт абсолютно не виконується.

Провал набору в армію означатиме, що восени у них розпочнуться величезні проблеми з особовим складом.

Залишаються два варіанти – нова публічна хвиля мобілізації (категорично непопулярний захід) та комбінація різних сурогатів, коли військовозобов’язаних підвішують з перспективою подальшого відправлення на забій в Україну. Збори – один із таких сурогатів.

Зовсім необов’язково, що резервістів відправлять на фронт. Але факти доводять росгромадянам – можуть, ще як можуть. Уточнять дані, порозважають на полігонах, а потім бац – і повістка.

На тлі рішення про збори з новою силою зазвучало питання, а куди поділася професійна армія та частково мобілізовані? Якими є реальні втрати російських військ?

Висока ймовірність, що народ вирішить тікати не лише від мобілізації, а й від зборів, як прелюдії до мобілізації. І це правильне рішення.

Багато тисяч росмобілізованих, хто думав, що саме з ними нічого не станеться, вже загинули або стали каліками. Потрібно рятуватися, поки є можливість.

Олексій Копитько

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-