Зеленський закликав Європу бути рішучою у допомозі Україні зброєю

Зеленський закликав Європу бути рішучою у допомозі Україні зброєю

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що нині вирішується, яким буде завершення розв’язаної росією війни, та закликав європейців бути твердими і рішучими в наданні зброї Україні.

Про це він заявив під час виступу на церемонії вручення йому та всьому українському народові Міжнародної премії імені Карла Великого в Аахені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я мрію, щоб Європа стала переможцем. Я знаю, що українці можуть перемогти. Я закликаю усіх вас стати переможцями разом з нами, разом з українцями. Настав цей час і саме зараз вирішується, яким буде завершення цієї війни та чи дійсно це остання агресія в Європі. Усе залежить від нашої з вами єдності, від нашої з вами швидкості, від нашої з вами налаштованості на перемоги. Тож моє головне звернення до вас сьогодні? Будьте достойними характеру Карла Великого, перемагайте!», - сказав Зеленський.

Відео: ВРУ
Відео: ОП

Він наголосив, що українці здатні перемогти і вже наближають цю перемогу, а всюди, куди на звільнену землю повертається синьо-жовтий стяг, повертається і Європа.

Читайте також: Немає жодної раціональної причини, чому наші воїни досі не в НАТО - Зеленський

Водночас Президент підкреслив, що Україна потребує зброї.

«Це факт, що свобода для наших людей, яких росія намагалась поневолити, забезпечується відвагою наших воїнів та зброєю, зокрема вашою – усіх, хто допомагає нам оборонятися. І зараз лише зброя зупинить цю смерть. Ось чому треба бути твердими та рішучими в допомозі зброєю українським воїнам», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-