Немає жодної раціональної причини, чому наші воїни досі не в НАТО - Зеленський

Немає жодної раціональної причини, чому наші воїни досі не в НАТО - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що наразі немає жодних раціональних причин відмови у членстві України в НАТО, та наполягає на прийнятті алгоритму вступу до Альянсу.

Про це він заявив під час виступу на церемонії вручення главі держави та українському народові Міжнародної премії імені Карла Великого в Аахені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не існує жодної раціональної причини, чому наші воїни, які так героїчно й успішно б’ються заради нашої спільної свободи, заради наших спільних цінностей досі не в одній організації з усіма іншими воїнами Альянсу. Якщо судити по плодах наших дій, Україна вже в Альянсі, але де-юре рішення поки що не ухвалене. Варто ухвалити це рішення, варто визначити алгоритм – це мотивує наших воїнів і це важливо», - сказав Зеленський.

Відео: ВРУ
Відео: ОП

Президент наголосив, що, окрім посилення всієї Євроатлантики сміливістю українців, приєднання України до Альянсу дасть ще один історичний результат.

«Прапори НАТО поруч із прапорами України на нашому східному кордоні стануть тим замком, потужним замком, який триматиме російський імперіалізм в минулому завжди. Минулому, яке не повернути, бо без контролю над Україною російських імперіалізм гине», - підкреслив глава держави.

Читайте також: В Естонії розпочинаються навчання НАТО за участі 14 тисяч військових

Водночас він додав, що Європа не може бути «довершеною» без членства України в ЄС.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-