Британська розвідка має сумніви щодо здатності військ рф створити дієздатний мобільний резерв

Британська розвідка має сумніви щодо здатності військ рф створити дієздатний мобільний резерв

Укрінформ
У розвідці Великої Британії вважають, що об’єднане угруповання російських військ в Україні навряд чи спроможне створити дієздатний резерв для реагування на нові виклики.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії, передає Укрінформ.

За даними британських аналітиків, на папері російське об’єднане угруповання військ організоване так само, як сили вторгнення 446 днів тому.

«Ймовірно, воно досі складається із понад 200 000 військовослужбовців, організованих у приблизно 70 бойових полків і бригад, розділених на п’ять груп військ», – зазначають у розвідці.

За її даними, угруповання все ще бореться з обмеженою свободою проведення повітряних операцій.

Водночас у британській розвідці зазначають, що у лютому минулого року російське угруповання складалося із професійних військових, було значною мірою оснащено досить сучасними транспортними засобами і проходило регулярні тренування, плануючи складні спільні операції.

На сьогодні ж російські сили переважно складаються із погано навчених мобілізованих резервістів і все більше покладаються на застаріле обладнання, причому у багатьох їхніх підрозділах є брак сил. Об’єднане угруповання військ рф регулярно проводить лише дуже прості операції на основі піхоти.

Читайте також: На Луганщину прибули російські військові з розладами психіки

«Важливо те, що малоймовірно, що об’єднане угруповання військ змогло б створити великий дієздатний мобільний резерв для реагування на нові операційні виклики. Навряд чи така організація зможе ефективно досягти масштабного військового ефекту вздовж 1200-кілометрової лінії фронту в умовах стресу», – йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше британська розвідка повідомила, що упродовж останніх чотирьох днів підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади (72 ОМСБр) рф неорганізовано відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутської операції, що дозволило українським силам повернути щонайменше кілометр території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-