Канада та Латвія навчатимуть українських офіцерів лідерських навичок

Канада та Латвія навчатимуть українських офіцерів лідерських навичок

Укрінформ
Латвія та Канада спільно створять ще одну навчальну програму для українських захисників, що зосередиться на розвитку їх лідерських навичок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві під час спільної пресконференції із латвійською колегою заявила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Канада та Латвія спільно навчатимуть українських військових на території Латвії, починаючи вже з 15 травня. У партнерстві між Збройними силами Канади та Латвії ми проводитимемо навчання із розвитку лідерських навичок військовослужбовців ЗСУ”, - сказала Ананд.

Читайте також: Канада та ЄС продовжать військову підтримку України – Трюдо

За її словами, у рамках цієї нової програми українські молодші офіцери навчатимуться “відповідальності на полі бою, процесу планування та надання наказів, координації маневрів, збору розвідувальних даних, планування та виконання”.

“Це тренування доповнить наші інші зусилля у рамках операції UNIFIER у Великій Британії та Польщі. Канада вже навчила понад 36 тис. українських військових й завдячуючи цій новій програмі, підготує іще більше”, - зауважила міністр.

Читайте також: У Польщі канадські інструктори навчають бійців ЗСУ мінній безпеці

Як повідомлялося, у рамках місії UNIFIER канадські військовослужбовці з 2015-го року навчають навичкам сучасного бою українських військових. Після початку повномасштабного російського вторгнення, канадські інструктори покинули територію України, однак за кілька місяців навчання було відновлено у Великій Британії та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-