У Польщі канадські інструктори навчають бійців ЗСУ мінній безпеці

У Польщі канадські інструктори навчають бійців ЗСУ мінній безпеці

Фото
Укрінформ
У Польщі загін канадських саперів-інструкторів у межах операції UNIFIER навчає військовослужбовців Збройних сил України мінній безпеці. 

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці

"Поки триває війна росії, українські військові та цивільні особи стикаються з вибуховою загрозою на полі бою. Загін канадських бойових саперів під командуванням лейтенанта Жака допомагає Україні подолати мінну загрозу на полі бою в рамках навчальної операції Збройних сил Канади UNIFIER, під час якої команда канадських саперів у Республіці Польща навчає українських військових багатьом навичкам, необхідним для виживання та витривалості", — зазначили в Генштабі.

Наголошується, що канадські військовослужбовці перебувають на території Польщі, щоб, використовуючи свій досвід, навчити українських захисників та забезпечити їхню оперативну готовність.

Читайте також: Чехія виділяє понад $1 мільйон на навчання українських пілотів цивільної авіації

Як повідомлялоя, операція UNIFIER — це військова тренувальна місія Збройних сил Канади (CAF), розпочата у 2015 році у відповідь на прохання українського уряду про підтримку Силових структур України (ССУ).

У межах операції UNIFIER канадські військовослужбовці допомогли здобути навчки сучасного бою понад 35 тисячам українських військових.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації канадські інструктори покинули територію України, однак за кілька місяців навчання було відновлене у Великій Британії та Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-