«вагнерівці» все ще утримують більшу частину Бахмута – Politico

«вагнерівці» все ще утримують більшу частину Бахмута – Politico

Укрінформ
російські бойовики «групи вагнера» продовжують утримувати більшу частину Бахмута й володіють значними запасами боєприпасів, незважаючи втрати та публічні заяви свого ватажка євгена пригожина.

Як передає Укрінформ, про це йде мова в публікації Politico.

У середу українські сили відбили кілька позицій у росіян на околицях міста, проте американські офіційні особи заявили, що не бачать жодних доказів того, що бойовики готуються до повного виходу з міста. Група володіє значними запасами боєприпасів і контролює щонайменше 85 відсотків Бахмута, зазначили вони.

Читайте також: Сирський – про Бахмут: На окремих ділянках росіяни відступили на дистанцію до двох кілометрів

Зазначається, що пригожин давно критикує керівництво міноборони та генштаб росії за недостатню підтримку його групи, а його висловлювання про Бахмут не заслуговують на довіру.

«Ми не збираємося коментувати театральні вистави пана пригожина чи політичне позерство, яке спостерігається між ним і російськими військовими начальниками, – зазначив речник Ради національної безпеки США. – пригожин ставиться до своїх солдатів як до гарматного м'яса, жертвуючи їхніми життями заради незначних просувань без видимої стратегічної вигоди й намагаючись досягти своїх політичних цілей».

Читайте також: шойгу, герасимов і пригожин вже визначають між собою винних у поразці - ГУР

Нагадаємо: за останній тиждень пригожин у низці відеозаписів, поширюваних у соціальних мережах, заявляв про намір повністю вивести своїх бойовиків з міста через нібито брак зброї та боєприпасів.

Натомість, за його словами, бойовими діями у Бахмуті займуться «кадировці». Пізніше ватажок «вагнера» відмовився від цих погроз, заявивши, що російське міністерство оборони пообіцяло йому надіслати додаткові ресурси.

Читайте також: Череватий назвав фейком «снарядний голод» росіян у Бахмуті – 524 обстріли за добу

Бойові дії в Бахмуті, який є однією з найгарячіших ділянок фронту російсько-української війни, в останні тижні загалом перебувають у глухому куті.

Водночас у середу командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські захисники змогли провести ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, у результаті чого окупанти на окремих ділянках відступили на відстань до 2 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-