У базі Нацполіції вже є понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні - Нєбитов

У базі Нацполіції вже є понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні - Нєбитов

Укрінформ
База Національної поліції “Воєнний злочинець” налічує вже понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

Він зазначив, що в Нацполіції створена підсистема “Воєнний злочинець”, куди всі підрозділи вносять дані щодо російських військовослужбовців, які вчиняли злочини на території України.

"Загалом ця база вже налічує більше 200 тисяч росіян, які зі зброєю у руках перетнули кордони України і вчиняли тут злочини. Як на мене, це дуже хороша база для слідчих СБУ та інших органів, які розслідують воєнні злочини", - підкреслив Нєбитов.

За його словами, поліція Київщини внесла у відповідну підсистему дані про понад 5,6 тисяч осіб. При цьому Нєбитов уточнив, що наразі у процесуальному порядку поліцейські Київської області встановили 21 військовослужбовця армії російської федерації, які вже притягаються до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Нєбитов: На Київщині загарбники вбили 1374 українців, серед них - 38 дітей

Начальник Головного управління поліції Київщини висловив переконання, що поступово всі виконавці воєнних злочинів на території України обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.

Повний текст інтерв'ю читайте завтра на сайті Укрінформу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок лютого цього року в Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських військових, щодо ще 92 осіб скеровано обвинувальні акти до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-