Нєбитов: На Київщині загарбники вбили 1374 українців, серед них - 38 дітей

Нєбитов: На Київщині загарбники вбили 1374 українців, серед них - 38 дітей

Єдині новини
Укрінформ
На Київщині окупанти вбили 1374 українців, 280 вважаються зниклими безвісти, загинуло 38 дітей, 34 зазнали поранень. 

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” розповів начальник головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

“Робота триває. росія накоїла дуже багато злочинів, убивств мирних людей. 1374 загиблих українців, тіла яких уже знайдені. Але досі залишаються не знайденими, зниклими безвісти 280 українців. Їх долю, станом на зараз, ми не знаємо. ...За цей місяць (окупації в 2022 році — ред.) загинуло 38 дітей, 34 були поранені. Найменшій дитині було шість місяців. Але робота продовжується”, - поінформував Нєбитов.

Читайте також: Буча показала справжнє ставлення росії до українців - Президент

Він наголосив, що ці жертви не були випадковими, більшість загиблих убиті цілеспрямовано саме зі стрілецької зброї.

Начальник ГУ Нацполіції області додав, що Буча — це перший регіон Київщини, який було звільнено швидко, тому окупанти не встигли приховати всі свої злочини.

Для порівняння високопосадовець навів приклад Маріуполя, де поліція не може зафіксувати російські злочини, оскільки місто перебуває під окупацією.

Читайте також: На Київщині з початку повномасштабної війни понад 300 людей вважаються зниклими безвісти

Як повідомлялося, 31 березня 2022 року Сили оборони звільнили від російських загарбників місто Бучу, що в Київській області. Буча пережила 33 дні окупації, правоохоронці зафіксували 9000 російських воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-