Ситуація у Бахмуті: вісім боєзіткнень за добу, ЗСУ знищили і поранили понад 370 загарбників

Ситуація у Бахмуті: вісім боєзіткнень за добу, ЗСУ знищили і поранили понад 370 загарбників

Відео
Укрінформ
За добу російські окупаційні війська 375 разів обстріляли позиції українських захисників в районі міста Бахмут на Донеччині. Сили оборони України знищили 166 окупантів та поранили 206.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог і надалі в нашій операційній зоні продовжує головною своєю метою ставити захоплення міста Бахмут. За цю добу 375 разів він обстріляв цю ділянку фронту різними видами і калібрами артилерії ствольної, також РСЗВ, відбулося 8 боєзіткнень, в яких 166 окупантів було знищено і 206 зазнали поранень. Підбито ворожий танк Т-72, БМП, легкий броньований тягач, БПЛА Орлан-10 та 6 польових складів з боєприпасами», - повідомив речник.

Читайте також: Зеленський про активізацію ракетних ударів: Керівництву рф треба щось «продавати» суспільству

Коментуючи заяви ватажка пвк «вагнер» Пригожина про снарядний голод, Череватий наголосив, що вони потребують верифікації.

Джерело: телемарафон «Єдині новини»

«Всі ці заяви йдуть в канві одної головної події, що він взяв на себе величезні військові зобов’язання. Він з ними не справляється, оскільки Сили оборони вбивають їх масово, і вони не мають джерела поповнення особового складу через низку причин, в тому числі й через те, що міністерство оборони окупанта вже до себе цих ув’язнених забирає. Відтак він шукає будь-який привід, щоб уникнути розплати за невиконані зобов’язання і робить цей «білий шум» протягом місяця, що йому снаряди не дають, хоча там снарядів більше, ніж достатньо», - заявив речник.

Він також додав, що ворог порушує всі правила ведення війни, в тому числі застосовує заборонену зброю та боєприпаси.

Читайте також: Ворог підвищив інтенсивність атак на Бахмут і збільшив кількість солдатів – комбриг Грищенко

«Там немає ніякого снарядного голоду. У них за цю добу ворог використав на нашій операційній зоні, тобто на Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку понад 34 тисяч снарядів. Про який снарядний голод можна говорити? Ні, це просто говорить про злочинність всієї російської воєнщини - від звичайних злочинців в погонах до злочинців в так званій пвк «вагнера»», - зауважив Череватий.

Він також повідомив, що Лиманський напрямок залишається другим після Бахмутського за активністю ворога.

«Лиманський напрямок наступний за активністю ворога. 444 рази тут ворог завдавав ударів різними типами артилерії по наших бойових позиціях, 7 боєзіткнень відбулося, 55 окупантів було знищено, 111 зазнали поранень, 2 потрапили в полон. Також підбито танк ворожий, БТР-80 і мінометний розрахунок та 3 БПЛА», - повідомив речник.

Читайте також: Ворог наступає на чотирьох напрямках, за Бахмут і Мар'їнку ведуться важкі бої

За словами Череватого, Сили оборони змінили склад угруповань ворога за рік війни, адже було знищено кістяк професійних бойових бригад, тож зараз тут воюють новомобілізовані. Це пояснює більшу обережність дій ворога і меншу його активність.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 травня 2023 року ліквідували близько 195 тисяч 620 російських агресорів, і за минулу добу - ще 650 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-