Ворог наступає на чотирьох напрямках, за Бахмут і Мар'їнку ведуться важкі бої

Ворог наступає на чотирьох напрямках, за Бахмут і Мар'їнку ведуться важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
російські загарбники продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — тут ворог здійснив близько 30 атак. За Бахмут і Мар’їнку ведуться важкі бої.

Про це йдеться в оперативній інформації щодо російського вторгнення, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Протягом цієї доби противник завдав 11 ракетних, 59 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямках Іванівського та Часового Яру. Завдав авіаударів по районах Богданівки, Бахмута та Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сили спецоперацій знищили російський кулеметний розрахунок у Бахмуті

На Лиманському напрямку, за даними Генштабу, противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні: «Вів наступальні дії у напрямку Білогорівки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське і Спірне Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Білогорівка Луганської області та Ямполівка і Спірне Донецької області».

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського, успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївку, Сєверне, Водяне, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському - продовжує атакувати позиції сил оборони. Тривають бої за Мар’їнку. Водночас, ворожих обстрілів зазнали також Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. В той самий час, протягом доби, здійснив обстріли понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка та Кам’янське Запорізької області; Золота Балка, Качкарівка, Зміївка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське, Кізомис, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Читайте також: ЗСУ знищили на Луганщині два склади з боєприпасами, чотири танки і БМП

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Велика Новосілка. Здійснив обстріли Парасковіївки, Новомихайлівки та Вугледара.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Берилівка, Мощенка, Галаганівка, Леонівка, Олександрівка, Буда-Вороб'ївська, Грем'яч Чернігівської області; Зноб-Новгородське, Стара Гута Сумської області, а також Гоптівка, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Караїчне, Мала Вовча, Миколаївка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Западне та Масютівка. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали населені пункти Кам'янка, Тополі, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Вільшана, Бугаївка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

 Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 травня 2023 року ліквідували близько 194 тисяч 970 російських агресорів, при цьому за минулу добу - 540 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-