Зеленський про активізацію ракетних ударів: Керівництву рф треба щось «продавати» суспільству

Зеленський про активізацію ракетних ударів: Керівництву рф треба щось «продавати» суспільству

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає, що активізація ракетних ударів по території Україні є намаганням керівництва рф продемонструвати своєму суспільству певні "перемоги".

Таку думку він висловив під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Президента, після тривалої паузи поміж ворожих обстрілів із застосуванням великої кількості ракет зараз знову спостерігається активізація.

Читайте також: Настав час для відкриття переговорів про членство України в ЄС – Зеленський

"На мою думку, керівництву російської федерації треба щось "продавати" своєму суспільству, тому що перемог жодних немає. Там ненажерливе суспільство, яке підтримує радикальні дії, багато смертей. Вони завжди радіють цьому", – сказав Зеленський.

Він додав, що місто Бахмут, яке росія мала намір захопити до 9-го травня, "продати" як перемогу не вийшло, тому що не вийшло окупувати. "Хоча, на жаль, уже не існує цілого міста. Проте вони можуть "продавати" це як ту чи іншу перемогу: захоплення або руйнацію іншого міста. Їм не вдалося до 9-го травня нічого захопити, тому треба було показати руйнування. Але 9-те у них не вийшло", – додав глава України.

Читайте також: Нацгвардієць з «Ігли» збив російську крилату ракету, яка летіла на Київ

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями російська федерація значно активніше обстрілює територію України. Зокрема, у ніч проти 9 травня росіяни завдали удару по території Української держави крилатими ракетами морського та повітряного базування. Повітряні сили ЗСУ знищили 23 із 25 крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-